Geplaatst op

Elke dag zetten we ons in om passende huisvesting te bieden voor hen die ons nodig hebben, in gevarieerde wijken waar het prettig wonen is, nu en in de toekomst. Dat is de samenvatting van onze missie, die leidend is voor ons werk. We willen het verschil maken tussen een huis en een thuis voor onze bewoners. Eén letter, maar ook een wereld van verschil.

We gaan door met onze koers en waar onze partners ons aan herkennen: ‘Thuis in de wijk’. Een koers die de realisatie van onze doelen ondersteunt én robuust genoeg is om stormen te doorstaan. Ons koersdocument is het vertrekpunt voor ons handelen. Aan dat laatste geven ook onze kernwaarden: Verbindend, Persoonlijk en Toegewijd, richting.

Ongekende dynamiek

Voor onze bewoners hebben we volop oog. Dat is ook nodig, want we leven in een ongekend dynamische tijd. Energie, stikstof, asiel, woning en klimaat zijn woorden die we deze dagen terecht laten volgend door ‘-crisis’. Het is inmiddels niet meer duidelijk hoe deze ontwikkelingen elkaar beïnvloeden, wel dat ze van grote invloed zijn op onze bewoners. Ze zetten het vertrouwen in instituties onder druk en stellen ons voor een grote opgave.

Er is veel te doen, in een korte tijd

Er is een ontzettend grote opgave in het bouwen, ‘toekomstklaar’ isoleren en aardgasvrij maken van onze woningen. Bovendien moeten uiterlijk in 2028 alle woningen met een E-, F- of G-label zijn verbeterd. Bijna een verdubbeling van de bouwproductie is nodig. Wij nemen ons haalbare aandeel in deze opgave. Niet alleen omdat dit moet, maar vooral omdat we dit wíllen. Dit vraagt dat we onze energie richten. Onze koers blijft leidend en we blijven Thuis in de wijk.

Wel zal het accent de komende jaren meer komen te liggen op het realiseren van voldoende goede woningen en verduurzaming. Het vraagt van ons dat we keuzes maken, meer dan nu. Het talent en de denk- en uitvoeringskracht van onze collega’s en onze partners kunnen we bij deze grote opgaven goed gebruiken.

Gedeeld eigenaarschap

Het is onmogelijk om de doelen van Woonbron alleen te realiseren. Dat vraagt niet alleen om een gestroomlijnde interne organisatie, ook dat we ons verder ontwikkelen op het gebied van samenwerking. De ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken op onder meer zorg, klimaat, energie en veiligheid vragen daarom. Gelukkig zijn de relaties en samenwerkingen met onze partners goed. Een belangrijk punt van aandacht is de samenwerking met onze bewoners-concernraden. Er wordt gewerkt aan nieuwe en andere vormen van inspraak en aan de vorming van een gestructureerde samenwerking met bewoners op concernniveau.

We staan open voor onze omgeving en handelen in het belang van onze bewoners. Dit vraagt om een continue dialoog met onze belanghouders, dat we daarop blijven afstemmen en dat we ons verbeteren. Ook komend jaar hopen we op een goede samenwerking met alle partners. Samen zorgen we ervoor dat onze bewoners niet alleen een huis hebben, maar een thuis!

Richard Sitton, voorzitter van de Raad van Bestuur

Overig nieuws

Een woning delen met je beste vriend(in) in strijd tegen de wooncrisis

In de strijd tegen de wooncrisis start Woonbron met het verhuren van 10 woningen aan vrienden. Met een zogenoemd friendscontract kunnen 2 vrienden een woning delen, en daarmee dus ook hun huur. Dit is één van de mogelijkheden die volgens ons kan bijdragen aan het oplossen van het steeds groter wordende woningtekort. Woningzoekenden kunnen op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, vanaf 20.00 uur reageren via Woonnet Rijnmond.
Lees meer

Rotterdam zet in op betaalbare, duurzame woningen voor iedereen

Duurzame woningen bereikbaar maken voor mensen met een kleine beurs: dat is de kern van het convenant dat vandaag wordt ondertekend door wethouder Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) van Rotterdam en vier grote woningcorporaties, Hef Wonen, Havensteder, Woonstad en Woonbron. Het convenant markeert een belangrijke stap in het realiseren van betaalbare, duurzame sociale huurwoningen binnen de grenzen van het klimaatakkoord van Parijs.
Lees meer

Nieuwsbrief december 2024 – De bewoner en wij: “Alles wat je kunt doen om brand te voorkomen is meegenomen”

“Het is toch anders wonen dan voor de brand. Mijn woongenot heeft toch wel een klein deukje opgelopen. Gelukkig zitten er ook positieve kanten aan, zoals beter contact met mijn buren”, zegt Joy (40). Zij woont al ruim 16 jaar met veel plezier in een flat aan de Witte de Withstraat in Dordrecht. Vorig jaar werd ze geconfronteerd met 3 branden in haar straat in amper een week tijd.
Lees meer