Nieuwsbrief september 2024 - De bewoner en wij: "Ik zet me graag in voor de wijk"

Geplaatst op

“Ik kom uit een sociaal gezin. Mijn ouders zijn de oprichters van de Voedselbank in Rotterdam. Het klaarstaan en wat doen voor een ander zit in mijn DNA”, zegt de 50-jarige Assilla Sies. “Daarom zet ik me graag in voor de wijk. Zo organiseer ik samen met Woonbron activiteiten in het Stadsklooster voor de buurtbewoners.”

We spreken Assilla in het Stadsklooster aan de Amelandsestraat in de wijk Carnisse. Het Stadsklooster is ruim 6 jaar geleden gestart door de initiatiefgroep Stadsklooster en Woonbron om de sfeer, leefbaarheid en sociale binding in de wijk te verbeteren en versterken. “Feitelijk is het Stadsklooster een woongroep voor alleenstaande Rotterdammers”, zegt Assilla. “Omdat mijn relatie was verbroken, zocht ik enkele jaren geleden een woonruimte. Toen kwam dit op mijn pad."

Stadsklooster

Samen met nog 7 bewoners vormen we dus een woongroep, maar we wonen wel allemaal zelfstandig. Ik heb een mooi driekamerappartement. Het fijne is dat je er voor elkaar kunt zijn en op mensen kunt terugvallen als dat nodig is. Niet voor niets spreken we over ‘Wonen voor Elkaar’, waarbij we een inspanning leveren voor de buurt en tegelijkertijd deel uitmaken van een gemeenschap.”

Koffie-ochtenden

De gemeenschappelijke ruimte aan de Amelandsestraat is dé locatie voor samenzijn en activiteiten. Assilla: “De bewoners van het Stadsklooster eten hier soms met elkaar en we organiseren hier ook andere bezigheden. Onlangs zijn we begonnen met koffie-ochtenden voor de buurtbewoners. Iedereen in de buurt was uitgenodigd. Gewoon voor een lekker bakkie en een beetje praten met elkaar. Dat leek ons, Aliën van der Haar (Woonbron) en ik, een goed idee. Daar kwamen best wel wat mensen op af. Vooral oudere bewoners, die vonden het heel gezellig. Er volgen nog meer koffieochtenden. En daarnaast staat er ook een bingo op het programma!”

Omkijken naar elkaar

Assilla vervolgt: “Als het gaat om activiteiten en initiatieven heb ik regelmatig contact met Aliën. Zo zit ik ook samen met haar en een paar buurtbewoners in een Denktank. Bij deze Denktank proberen we boven tafel te krijgen wat er speelt in de wijk en waar behoefte aan is. Wat meer groen aanbrengen is bijvoorbeeld zo’n idee dat is boven komen drijven. Woonbron heeft een tijdje geleden hiervoor al plantenbakken en bloembollen uitgedeeld. Daarnaast is veiligheid een onderwerp dat speelt. Maar laat ik voor mezelf spreken. Ik voel me hier veilig. Natuurlijk moet je het niet opzoeken en ‘s nachts alleen over straat gaan banjeren. Maar dat geldt niet alleen voor Carnisse. Wat mij betreft, blijf ik hier nog lang wonen. Deze buurt heeft echt toekomst. Dat vraagt om inzet en betrokkenheid van ons allemaal. De naam Stadsklooster is niet alleen gekozen vanwege de doelgroep alleenstaanden, maar ook dat je, zoals in een klooster, omkijkt naar elkaar en de omliggende buurt.”

BoudewijnBollmann_Woonbron_Debewonerenwij_8juli2024_LORES 02

Overig nieuws

Mijlpaal voortgang nieuwbouw aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht

In de wijk Crabbehof in Dordrecht is de nieuwbouw van de Frank van der Goesstraat in volle gang. Tijdens de feestelijke bijeenkomst van gisteren werd de start en de voortgang van het project gevierd. Na de toespraken van Arthur Oerlemans, directeur van Woonbron, wethouder Wim van der Kruijff van de gemeente Dordrecht en Johan Krijgsman, directeur Waal, brachten de genodigden een toost uit op het bereiken van weer een mijlpaal voor de woningbouw in Dordrecht.
Lees meer

Werken aan meer sociale huurwoningen, prettige buurten én een lager energieverbruik in Delft

Woningcorporaties staan voor grote opgaven als het gaat om betaalbaar, duurzaam en prettig wonen. Woonbron werkt daarom binnen verschillende projecten in Delft aan deze opgaven. “De urgentie is groot”, aldus Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron. “De regio Haaglanden telt 190.000 woningzoekenden en corporaties verhuren een kleine 9.000 woningen per jaar. Dat schuurt.”
Lees meer

Digitale bewonersnieuwsbrief september 2024

Eind september verstuurden we onze digitale nieuwsbrief naar onze bewoners. Ook in deze editie weer vele interessante onderwerpen, zoals verhalen van bewoners, het antwoord op veelgestelde vragen én tips.
Lees meer