Verduurzaming bij Woonbron
Dat alle panden in 2050 van het gas af moeten, betekent dat gebouwen anders verwarmd moeten worden. Stadswarmte biedt hier een uitkomst voor. Stadswarmte is een manier om woningen, bedrijfspanden, zwembaden, ziekenhuizen, et cetera te verwarmen. Dat gebeurt door middel van toevoer van warm water vanuit warmtebronnen. In Rotterdam is dat restwarmte uit de haven. In IJsselmonde gaan op korte termijn de eerste 56 huurwoningen over op stadswarmte van Vattenfall.
De programmamanagers van Woonstad en Woonbron vertellen in dit filmpje hoe wij werken aan het verduurzamen van ons vastgoed.
Martin Roders, programmamanager Duurzaamheid bij Woonbron licht ons duurzaamheidsbeleid toe: "We hebben onze duurzaamheidsvisie het afgelopen jaar vastgesteld. Die is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven binnen de grenzen van de aarde. In het kort komt het erop neer dat je de aarde niet meer moet uitputten dan dat ze zichzelf kan herstellen."
"Ik zie verduurzamen als een plicht naar onze toekomstige generaties."
"En het is ook een kans om onze woningen te verbeteren en aan te laten sluiten bij de wensen van de bewoners zo dat zij met trots in een prettige woning wonen."
"De verduurzaming bij Woonbron bestaat uit twee sporen. De ene is het isoleren van de woningen. Aan de andere kant kijken we naar de installaties. We willen van het aardgas af, dus we moeten duurzame alternatieven hebben en sluiten onze woningen aan op het warmtenet."