Wat doe ik als ik een lekkage heb?

Geplaatst op

Een lekkage is erg vervelend voor u als bewoner. Wat doet u als u een lekkage heeft? En wie draait op voor de kosten? We vragen het reparatie-opzichter Raoel.

Hoe herken ik een lekkage?
Bij een lekkage denkt u misschien aan water op de muur of vanuit het plafond. Zo duidelijk is het niet altijd. Een vochtplek of schimmelplek, of loslatend stucwerk wijst ook op een lekkage. Net als gipsplaten die zacht geworden zijn. Soms ligt er zomaar ergens water, bijvoorbeeld in de vensterbank. Is de lekkage wat ouder, dan ruikt het vaak muf.

Wat moet ik doen als mijn waterleiding lekt?
Doet u dan meteen de hoofdkraan dicht. De hoofdkraan zit bijna altijd bij de watermeter, op de plek waar de waterleiding uw woning binnenkomt. Vaak is dat bij de voordeur, achterdeur of in de kelder of meterkast. Neem daarna contact met ons op. Lekt het bij uw buren? Vraag aan uw buren of ze hun hoofdkraan dichtdoen. Neem ook dan contact met ons op.

Hoe meld ik een lekkage?
Is de lekkage ernstig, bel ons dan meteen op. Ook 's avonds en in het weekend. Is er minder spoed bij, of is de lekkage al wat ouder, doet u dan zo snel mogelijk een reparatieverzoek via de website. Meld altijd wat er lekt, waar het lekt, wat er boven de lekkage zit en of het water druppelt of stroomt.

Wat als mijn plafond of muur beschadigd is door lekkage?
Dan repareren wij dat nadat de lekkage verholpen is en alles weer droog is.

Wie betaalt de reparatie van de lekkage?
Meestal betalen wij de kosten. Behalve als het lekt door bevriezing of doe-het-zelfwerk. Dan krijgt u een rekening.

Wie vergoedt de schade aan mijn spullen?
Uw inboedelverzekering betaalt schade aan uw spullen door lekkage. Ook als het bij de buren heeft gelekt. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af. U bent dan ook verzekerd tegen schade door brand, inbraak of stormschade. Heeft Woonbron of een van onze aannemers schade veroorzaakt? Vul dan het schadeformulier op onze website in.

Lees meer over lekkages

Overig nieuws

Mijlpaal voortgang nieuwbouw aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht

In de wijk Crabbehof in Dordrecht is de nieuwbouw van de Frank van der Goesstraat in volle gang. Tijdens de feestelijke bijeenkomst van gisteren werd de start en de voortgang van het project gevierd. Na de toespraken van Arthur Oerlemans, directeur van Woonbron, wethouder Wim van der Kruijff van de gemeente Dordrecht en Johan Krijgsman, directeur Waal, brachten de genodigden een toost uit op het bereiken van weer een mijlpaal voor de woningbouw in Dordrecht.
Lees meer

Werken aan meer sociale huurwoningen, prettige buurten én een lager energieverbruik in Delft

Woningcorporaties staan voor grote opgaven als het gaat om betaalbaar, duurzaam en prettig wonen. Woonbron werkt daarom binnen verschillende projecten in Delft aan deze opgaven. “De urgentie is groot”, aldus Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron. “De regio Haaglanden telt 190.000 woningzoekenden en corporaties verhuren een kleine 9.000 woningen per jaar. Dat schuurt.”
Lees meer

Digitale bewonersnieuwsbrief september 2024

Eind september verstuurden we onze digitale nieuwsbrief naar onze bewoners. Ook in deze editie weer vele interessante onderwerpen, zoals verhalen van bewoners, het antwoord op veelgestelde vragen én tips.
Lees meer