Geplaatst op

Op maandag 4 juli tekenden Lilian Klinkenberg en Zakaria El-Khetabi vanuit Woonbron samen met de 9 co-makers Hofrijn Bouwgroep, Aannemersbedrijf Rasenberg-Terheijden, Van Omme & De Groot, Strik-Strida Vastgoedservice, Bouwbedrijf Bakker - Arkel b.v., Jansen – Huybregts Onderhoud Renovatie BV, BVR-groep, Van Der Leij Bouwbedrijven Zuid Holland, Berkelaar Vastgoed Onderhoud de samenwerkingsovereenkomst voor het reparatie- en mutatieonderhoud. Woonbron is deze samenwerkingsovereenkomst met deze 9 partijen aangegaan omdat ze de beste marktpartijen aan zich wil binden om hun maatschappelijke opgave zo effectief en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren. Dit kan Woonbron alleen bereiken in samenwerking met deze opdrachtnemers.

"De weg naar een hogere klanttevredenheid en een kortere leegstand van woningen"

Meer verantwoordelijkheid bij de co-makers

De overeenkomst gaat uit van meer verantwoordelijkheid en regie bij de (vaste) bouwkundige co-makers. De co-makers worden verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de totale mutatieopdracht. Voordeel is dat de co-maker de totale planning kan bewaken en Woonbron alleen van de co-maker uiteindelijk een factuur ontvangt voor de uitgevoerde werkzaamheden. Een win-win dus, zowel qua optimalisatie als van doorlooptijden. Bovendien is alleen de co-maker aanspreekbaar op de kwaliteit en de tijdigheid van uitvoering van de werkzaamheden. Dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker.

2 co-makers actief per Woonbron regio

In de praktijk houdt dit in dat 2 co-makers aan een Woonbronregio zijn toegewezen, naast onze eigen vaklieden vanuit de Onderhoudsdienst. Deze 2 partijen zijn medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het reparatie- en mutatieonderhoud. De co-makers en de Onderhoudsdienst van Woonbron nemen samen 80% van het aangeboden werk van dagelijks- en mutatieonderhoud voor hun rekening.

Besparing

Deze werkwijze geeft ook voordelen binnen Woonbronprocessen. Doordat we de samenwerking op deze wijze inrichten, kan de afdeling Planning de opdrachten direct toewijzen aan een geselecteerde co-maker. Dit levert een besparing in tijd en geld op.

Hogere klanttevredenheid

Dit alles met als doel om de kanttevredenheid van onze huurders te verhogen en te zorgen voor een reductie in de termijn van de leegstand van de woningen.

Woonbron tekent samenwerkingsovereenkomst met 9 co-makers

Fotograaf: Erno Wientjens

Overig nieuws

Een woning delen met je beste vriend(in) in strijd tegen de wooncrisis

In de strijd tegen de wooncrisis start Woonbron met het verhuren van 10 woningen aan vrienden. Met een zogenoemd friendscontract kunnen 2 vrienden een woning delen, en daarmee dus ook hun huur. Dit is één van de mogelijkheden die volgens ons kan bijdragen aan het oplossen van het steeds groter wordende woningtekort. Woningzoekenden kunnen op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, vanaf 20.00 uur reageren via Woonnet Rijnmond.
Lees meer

Rotterdam zet in op betaalbare, duurzame woningen voor iedereen

Duurzame woningen bereikbaar maken voor mensen met een kleine beurs: dat is de kern van het convenant dat vandaag wordt ondertekend door wethouder Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) van Rotterdam en vier grote woningcorporaties, Hef Wonen, Havensteder, Woonstad en Woonbron. Het convenant markeert een belangrijke stap in het realiseren van betaalbare, duurzame sociale huurwoningen binnen de grenzen van het klimaatakkoord van Parijs.
Lees meer

Nieuwsbrief december 2024 – De bewoner en wij: “Alles wat je kunt doen om brand te voorkomen is meegenomen”

“Het is toch anders wonen dan voor de brand. Mijn woongenot heeft toch wel een klein deukje opgelopen. Gelukkig zitten er ook positieve kanten aan, zoals beter contact met mijn buren”, zegt Joy (40). Zij woont al ruim 16 jaar met veel plezier in een flat aan de Witte de Withstraat in Dordrecht. Vorig jaar werd ze geconfronteerd met 3 branden in haar straat in amper een week tijd.
Lees meer