Woonbron-euro: Hanging baskets maken de straat gezelliger

Geplaatst op

Heb je een goed idee om jouw buurt mooier, veiliger, schoner en/of groener te maken? Bijvoorbeeld door de gezamenlijke tuin op te knappen? Of door het woongebouw gezelliger te maken? Met de Woonbron-euro ondersteunen we jouw plan. Lees hoe Riet Molier en haar buurvrouw Gerda de Woonbron-euro hebben ingezet voor hun straat.

Hanging baskets maken de straat gezelliger


"Iedereen in de buurt is enthousiast. Ook als er visite komt krijgen we complimenten: 'Wat leuk die mandjes en die plantjes. Ziet er echt gezellig uit', zeggen ze dan", aldus Riet Molier (74) uit de Rotterdamse Sijpesteinstraat. Samen met haar buurvrouw Gerda heeft ze een tijd geleden hanging baskets aangeschaft van de Woonbron-euro.

De Sijpesteinstraat is een kort straatje in Beverwaard. "Iedereen kent elkaar hier. Mijn man en ik wonen hier al veertig jaar. In de straat wonen gezinnen in verschillende samenstellingen en er staan zowel huur- als koophuizen. Een gemixte straat dus. We gaan goed met elkaar om. Maar we wilden iets doen aan de straat zelf. Deze wat leuker en gezelliger maken. Toen kwamen we op het idee van de hanging baskets. Dat zijn hangmandjes die je aan de gevel kunt hangen en kunt vullen met leuke plantjes. Bijna alle buren deden eraan mee en vulden hun eigen mandje. Nu hangen er in totaal zo'n 16 mandjes verspreid door de hele straat", zegt Riet.

Woonbron-euro aanvragen
Zelf had Riet nog nooit van de Woonbron-euro gehoord. "Gerda zit in de bewonerscommissie en die wist ervan. We hebben het aanvraagformulier ingevuld. Een begroting gemaakt en uitgelegd wat we met de Woonbron-euro wilden doen. Dat vond Woonbron een goed idee. Met het geldbedrag dat we kregen via de Woonbron-euro konden we niet alles betalen, maar mooi dat dit bestaat. Het brengt mensen op ideeën en je kunt er leuke dingen mee doen voor de wijk."

Thema in de hanging baskets
De hanging baskets zorgen voor een gezellige sfeer. "Absoluut", zegt Riet. "We laten ook steeds een thema erin terugkomen, zoals met Kerst of Pasen. Met Pasen doen we gele bloemen in de mandjes. Lekker fleurig. Het zijn stevige mandjes dus die gaan lekker lang mee. Ook organiseren we andere buurtactiviteiten, waaronder een zomerbarbecue en een brunch met de Paasdagen. Gezelligheid moet je zelf maken!"

Vraag hier de Woonbron-euro aan

Woonbron-Euro Beverwaard2

Overig nieuws

Mijlpaal voortgang nieuwbouw aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht

In de wijk Crabbehof in Dordrecht is de nieuwbouw van de Frank van der Goesstraat in volle gang. Tijdens de feestelijke bijeenkomst van gisteren werd de start en de voortgang van het project gevierd. Na de toespraken van Arthur Oerlemans, directeur van Woonbron, wethouder Wim van der Kruijff van de gemeente Dordrecht en Johan Krijgsman, directeur Waal, brachten de genodigden een toost uit op het bereiken van weer een mijlpaal voor de woningbouw in Dordrecht.
Lees meer

Digitale bewonersnieuwsbrief september 2024

Eind september verstuurden we onze digitale nieuwsbrief naar onze bewoners. Ook in deze editie weer vele interessante onderwerpen, zoals verhalen van bewoners, het antwoord op veelgestelde vragen én tips.
Lees meer

168 sociale huurwoningen Wippolder in Delft grondig opgeknapt

Met een gezellig feest zijn op vrijdag 4 oktober de werkzaamheden aan 168 sociale huurwoningen en 3 winkelruimtes in de wijk Wippolder in Delft afgerond. Woningcorporatie Woonbron heeft deze woningen de afgelopen 2 jaar grondig geïsoleerd en verbeterd, met respect voor de historische uitstraling van de woningen uit de jaren ‘20.
Lees meer