Mijlpaal voortgang nieuwbouw aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht

Geplaatst op

In de wijk Crabbehof in Dordrecht is de nieuwbouw van de Frank van der Goesstraat in volle gang. Tijdens de feestelijke bijeenkomst van gisteren werd de start en de voortgang van het project gevierd. Na de toespraken van Arthur Oerlemans, directeur van Woonbron, wethouder Wim van der Kruijff van de gemeente Dordrecht en Johan Krijgsman, directeur Waal, brachten de genodigden een toost uit op het bereiken van weer een mijlpaal voor de woningbouw in Dordrecht.

De nieuwbouw aan de Frank van der Goesstraat omvat de realisatie van 71 sociale huurwoningen, verdeeld over 2 woongebouwen. Het project is gelegen op de plek die braak lag en waar voorheen verouderde woningen stonden.

Deze ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de uitbreiding van het woningaanbod in Dordrecht, waar de vraag naar sociale huurwoningen enorm groot is. En een belangrijke impuls voor Crabbehof en Dordt West. Zeker samen met de woningen aan de W.H. Vliegenstraat die al zijn opgeleverd. Qua architectuur, ontwerp en uitvoering horen die drie gebouwen straks bij elkaar en voegen ze kwaliteit toe aan dit deel van Crabbehof.

Wim van der Kruijff, wethouder Wonen, gemeenteraad Dordrecht


Betaalbaar en toekomstbestendig wonen in Crabbehof
De 2 woonblokken, ontworpen door Wubben.Chan Architecten, dragen bij aan een prettige leefomgeving in de Crabbehof. Het ene bouwblok telt 4 verdiepingen met 40 appartementen; het andere 3 verdiepingen met in totaal 31 appartementen. Aannemer Waal bouwt deze woningen volgens het WoonSlim-concept. Dit concept maakt het mogelijk om snel en efficiënt te bouwen zonder concessies te doen aan kwaliteit. De plattegronden en technische oplossingen zijn vooraf uitgedacht, waardoor de benodigde vergunningen snel aangevraagd kunnen worden en de bouw snel kan starten.

Waal is specialist in het snel en betaalbaar bouwen van woningen in het sociale segment. Wij vinden het een uitdaging om deze net zo mooi en goed af te werken als woningen in de vrije sector. Door het gebruik van ons concept WoonSlim kan dat en dat laten we hier in Dordrecht ook weer zien. Ons team wordt blij van wijken mooier maken in nauwe samenwerking met betrokkenen om zo de bewoners een goed thuis geven.

Johan Krijgsman, directeur Waal

Duurzaam en innovatief
De gebouwen worden aangesloten op het duurzame warmtenet van HVC en krijgen extra voorzieningen zoals waterbuffering op de daken, mos-sedum bedekking voor biodiversiteit en koeling, en zonnepanelen. Dankzij de conceptuele bouwtechniek wordt het project snel gerealiseerd. De oplevering van de woningen staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025. Dat is goed nieuws voor woningzoekenden, want een betaalbare en comfortabele woning is de basis voor een fijne leefomgeving.

Met deze ontwikkeling zet Woonbron een nieuwe stap in het creëren van duurzame, betaalbare woningen in Dordrecht en dragen we bij aan een duurzame toekomst voor de wijk Crabbehof.

Arthur Oerlemans, directeur Woonbron
Mijlpaal voortgang nieuwbouw aan de Frank van der Goesstraat in Dordrecht

Overig nieuws

Digitale bewonersnieuwsbrief september 2024

Eind september verstuurden we onze digitale nieuwsbrief naar onze bewoners. Ook in deze editie weer vele interessante onderwerpen, zoals verhalen van bewoners, het antwoord op veelgestelde vragen én tips.
Lees meer

168 sociale huurwoningen Wippolder in Delft grondig opgeknapt

Met een gezellig feest zijn op vrijdag 4 oktober de werkzaamheden aan 168 sociale huurwoningen en 3 winkelruimtes in de wijk Wippolder in Delft afgerond. Woningcorporatie Woonbron heeft deze woningen de afgelopen 2 jaar grondig geïsoleerd en verbeterd, met respect voor de historische uitstraling van de woningen uit de jaren ‘20.
Lees meer

Actief bijdragen aan woongeluk

Bij aankomst bij het 55+ wooncomplex in Spijkenisse valt je oog meteen op de ruime fleurige binnentuin. Een oase met veel groen en kleurige bloemen. Hier spreken we bewoner Loes Burger die de bewonerscommissie nieuw leven in heeft geblazen en gebiedscoördinator Rob van Ballegooijen. “Bewonersparticipatie zorgt ervoor dat bewoners meer betrokken worden bij hun woonomgeving. Daarin trekken we samen op.”
Lees meer