De nieuwbouw aan de W.H. Vliegenstraat maakt onderdeel uit van het nieuwbouwplan aan de Frank van der Goesstraat in de wijk Crabbehof (Dordrecht). Op de projectpagina van Frank van der Goesstraat vind je meer algemene informatie over dit project. Zoals waar we welke woongebouw in de straten (gaan) bouwen.

We bouwen 3 woongebouwen (de gebouwen A, B en C) met in totaal ongeveer 100 appartementen voor de sociale verhuur. Deze huurwoningen bieden we uiteindelijk aan via Woonkeus.

Woongebouw A ligt aan de W.H. Vliegenstraat
Het gebouw aan de W.H. Vliegenstraat hebben we als eerste klaar. Deze woningen zijn al geadverteerd op Woonkeus. Inschrijven voor deze woningen is niet meer mogelijk.

Voor kandidaat huurder hebben wij hieronder belangrijke informatie op een rij gezet. Lees deze informatie goed zodat je de juiste formulieren aanlevert.
Verder vind je ook op deze pagina de woningplattegronden en enkele foto-updates.

Planning W.H. Vliegenstraat (onder voorbehoud)

  • We zijn in september 2022 gestart met de bouw van blok C aan de W.H. Vliegenstraat.

  • De woningen van blok C aan de W.H. Vliegenstraat zijn in december 2023 opgeleverd.

Keuze aan de nieuwe bewoners

De nieuwe bewoners van blok C mogen straks zelf een naam gaan kiezen voor hun nieuwe woongebouw. Ook gaan ze straks samen bepalen hoe de gezamenlijke tuin eruit komt te zien.

Duurzaamheid

Deze nieuwbouwwoningen worden duurzaam gebouwd en sluiten we aan op het warmtenet van HVC. Zo dragen we bij aan 'De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie'. Daarnaast voldoen de woningen aan de laatste eisen en voorschriften, worden ze goed geïsoleerd, krijgen ze HR++ beglazing en zonnepanelen op het dak.

Zonnepanelen, mos-sedum en wateropvang kratjes
Naast de zonnepanelen komen op het dak ook mos-sedum plantjes te staan. Dit groen zorgt voor een verhoogde biodiversiteit, verkoeling, verbeterde luchtkwaliteit en neemt bij regenval het eerste gevallen water op. Bij droge tijden kan het mos-sedum het water gebruiken dat in de kratjes is opgeslagen (wateropslag). Want op dit dak komen overal wateropvang kratjes te liggen. Deze waterkratjes bufferen het regenwater. Het regenwater wordt hiermee op het dak opgeslagen en komt niet direct in het hoofdriool terecht.

Deelnemende partijen

Aannemer

Architect

Update van deze pagina: 17 oktober 2023
U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze pagina. Leest u ook onze disclaimer.